Mała czarna prosto z Włoch

Mała czarna prosto z Włoch

Mała filiżanka prawdziwej mocnej, najlepiej gorzkiej kawy ma zwolenników na całym świecie. Sposoby jej podawania jak również też i dodatki do niej się pojawiające różnią się między sobą. Jednakże nie na tyle by nie dało się zauważyć pewnych niepodważalnych zwyczajów. Czyli działań których kawa czarna, mała czy espresso zdecydowanie wymaga. Warto przekonać się co do takiego kanonu zachowań i działań rzeczywiście należy.

Ciastkom mówimy nie
Zaczniemy od poradzenia sobie z jednym z powszechniejszych błędów związanych z podawaniem kawy. Mianowicie ciastkami, te szczególnie słodkie i z kremem absolutnie są niedopuszczalne jeżeli faktycznie zależy podającemu na tym by smakiem kawy się delektować. Jeżeli koniecznie chce się ‘przegryźć’ coś do kawy najlepszą z opcji są korzenne kruche pierniczki, które nie zakłócą smaku jak również dadzą się estetycznie podać.
Co z mlekiem?
Dobra kawa broni się sama i tylko czarna faktycznie pozwala na delektowanie się głębią smaku. Jeżeli jednak gość, czy częstowana osoba czarnej kawy nie toleruje z pewnością doceni elegancko podane spienione mleko. Najlepiej w osobnym dzbanuszku. Spienione mleko powinno być podgrzane do mniej więcej 65 stopni, wówczas przy dodaniu do napoju nadmiernie go nie wychłodzi. Zimne mleko to wyjątek i serwowane powinno być wyłącznie do kaw mrożonych.

Pamiętając o tych wcale nie tak skomplikowanych zasadach, rzeczywiście można sobie zagwarantować, iż goście z przyjemnością będą wpadać na faktycznie profesjonalnie podaną kawę.

No related posts.

www.penisa.pl www.leczenie-grzybicy.pl www.candida-albicans.org